Na de productie van twee films in 2016 De Ondergrondse vergeet niet en de Schakel heeft het bestuur het besluit genomen om nieuwe films te maken en beschikbaar te stellen aan kijkers in Oost Brabant.

Aan twee projecten wordt gewerkt
VOYANT: films over De Bosch en omgeving uit te zenden via de lokale omroep DTV
MEIERIJSTAD: kroniek van een stad in wording

Dtv Den Bosch heeft in 2019 het nieuwe programma 'Voyant' uitgezonden. De reportages laten het verhaal zien van bijzondere mensen en situaties in Den Bosch en omgeving.
De serie is gemaakt met de medewerking van een tiental vrijwilligers van filmclub Shot ‘71.
“Voyant is zien en gezien worden”, vertelt presentator Fons Brenninkmeijer. “We volgen het spoor van opvallende personen in een bijzondere omgeving.” In de portretserie is veel oud beeldmateriaal te zien. “We hebben geprobeerd de verhalen om de oude beelden heen te maken”, zegt Brenninkmeijer.
De eerste aflevering van de serie vertelt de levensverhalen van amateurfilmer Harry Zwanenberg. Daarna worden portretten uitgezonden van stadsontwikkeling-directeur Willem van der Made en kunstenaar Miesjel van Gerwen, één van de initiatiefnemers van de Bosch Parade.

fotovoyant900pixIn aflevering 4, die ‘de streek van de Draak heet’, is de historie van Den Bosch te zien en wordt de lijn doorgetrokken naar deze tijd. In aflevering 5 wordt levenskunstenaar Cor Versteeg gevolgd. Daarna wordt in Voyant aandacht besteed aan de jaarlijkse kunstmarkt Artibosch.

Eric Horvath, directeur van Dtv, is blij met de portretten die onder meer door vrijwilligers van de filmclub zijn gemaakt: “Het zijn verhalen van mensen van wie iedereen weleens heeft gehoord. Shot’71 heeft de geportretteerde Bosschenaren prachtig in beeld gebracht. We zijn er blij mij dat de men bij ons heeft aangeklopt met het idee. We geven het uiteraard graag een platform.”