Boe 75 jaar bevrijd

 e-Boek 75 jaar bevrijding regio Heeswijk-Dinther

DOWNLOAD OOK HET E-BOEK VIA DEZE LINK

Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding.   In deze tijd van de Coronacrisis merken mensen wat het betekent als je beperkt wordt in je vrijheid. Dat doet in de verte denken aan 75 jaar geleden toen de mensen uit de dorpen van het huidige Bernheze bevrijd waren van de onder-drukkers die hen vijf jaar lang hadden beroofd van hun vrijheid.. Stichting Regiofilmproducties maakte in 2016-2017 een tweetal films die over deze periode gaat.
De speelfilm “De Ondergrondse Vergeet Niet” en de documentaire “De Schakel”

 

Lespakket voor basischolen
Aan de hand van deze documentaire is er voor de basisscholen in de regio een lespakket voor de groepen 7/8 gemaakt door docent Jos Korsten in opdracht van de Stichting Regiofilmproducties.
Dit was ook de aanleiding om een boek te maken met verhalen, tekeningen, foto’s etc. over de periode van de oorlog. Dat het onderwerp vrijheid nog steeds leeft en actueel is wordt ook duidelijk in de vele verhalen van de mensen die deze periode zelf hebben meegemaakt.
In samenwerking met de plaatselijke media MooiBernheze, Hadeejer, basisscholen en de Heemkunde kringen van de gemeente Bernheze heeft de stichting verhalen verzameld in beeld en geluid.
Deze verhalen zijn met de tekeningen en gedichten van de kinderen van de basisscholen gebundeld boek, een digitale versie van het boek “75 jaar VRIJHEID” wordt GRATIS vanaf 5 mei beschikbaar gesteld aan de inwoners van Heeswijk-Dinther

Maar ook op de site van de MooiBernheze en Hadeejer.nl is het e-boek te vinden.

Met dank aan Boekhandel Paperpoint, De Toren Eten & Drinken en Buro-Tweevoud voor de opmaak van het boek.

 

Namens de Stichting Regiofilmproducties,

Voorzitter Ton Lunenburg